A Subcarpați együttes dallal búcsúzik Ivan Patzaichintól

Ivan címmel tett közzé csütörtökön az interneten egy dalt a bukaresti Subcarpați együttes, amellyel a vasárnap elhunyt Ivan Patzaichin kenus emléke előtt tisztelegnek. A dal a legendás sportoló szülőfalujának kórusával közreműködésben készült, írja a Hotnews.ro.

A Subcarpați és a Duna-deltában található Mila 23 falu Rusalka kórusának közös zeneszáma Ivan Patzaichin monológjával kezdődik, majd a kórus veszi át a főszerepet, miközben a deltáról láthatunk felvételeket.

Amint az együttes közleményéből kiderül, 2021 elején maga Patzaichin hívta meg a tagokat a szülőfalujába, ekkor ismerték meg a Rusalka lipován női kórus tagjait is, akik a vidék autentikus dallamait gyűjtik és adják elő, és már ekkor eldőlt, hogy közre fognak működni.

A 71 éves korában elhunyt Ivan Patzaichin négyszeres olimpiai és többszörös világbajnok kenus sokat tett azért, hogy a Duna-delta és szülőfaluja, Mila 23 felkerüljön az ország kulturális és turisztikai térképére. 2022-ben múzeum is nyílik a sportoló szülőházában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?