banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

A Stuart Mária című előadással vesz részt a 34. Országos Színházi Fesztiválon a Kolozsvári Állami Magyar Színház

Október 22-én este 7 órától lesz látható a Stuart Mária című előadás a bukaresti 34. Országos Színházi Fesztiválon Diego de Brea rendezésében. Friedrich Schiller drámáját a fesztiválközönség a bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színház Stúdiótermében tekintheti meg.

Imre Éva nagy lendületű koncepció mentén, mélységes drámaisággal megkomponált szerepében csillogtatja meg tehetségét. A cselekmény Stuart Mária tárgyalását helyezi a középpontba, emiatt pedig a rivális, I. Erzsébet angol királynő színre lépését Mária egyénisége a háttérbe szorítja. Tőtszegi Zsuzsa a bebörtönzött unokatestvéréhez emberségesen viszonyuló nő alakját formázza meg, aki ugyanakkor mindenekelőtt a politikai érdekeit tartja szem előtt. A színésznő egy zord, meggyőző erejét mások fölött mesteri módon érvényesítő embert testesít meg” – írta az előadásról Adrian Țion.

A kolozsvári közönség az előadást október 19-én 20 órától láthatja a kolozsvári színház nagyszínpadán.

Az előadás rendezője és díszlettervezője Diego de Brea, a produkció létrehozásában közreműködött továbbá Gyarmati Kata dramaturg, Bocskai Gyopár jelmeztervező. A fénytervet Groza Romeo, a videótervet pedig Buksa Péter jegyzi. Az előadás rendező asszisztense Viola Andrea. Stuart Mária szerepét Imre Éva alakítja, a további szerepekben Tőtszegi Zsuzsa, Szűcs Ervin, Viola Gábor, Bács Miklós, Bíró József és Bodolai Balázs látható.

A Stuart Mária bukaresti szereplésére jegyek a online vásárolhatók, míg a kolozsvári előadásokra jegyek a színház jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint szintén online válthatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?