Fiatal filmesek jelentkezhetnek a Kulturális Ifjúsági Filmnapokra

Erdélyi fiataloknak hirdet filmes pályázatot az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) a Kulturális Ifjúsági Filmnapok keretében, amelyre 16 és 35 év közöttiek nevezhetnek be nemzetiségi/kisebbségi lét és kultúra, Erdély épített/tárgyi öröksége, „ha Mátyás ma élhetne” témájú alkotásaikkal.

A szervezők közleménye szerint a résztvevők nem csak a közönség előtt mutatkozhatnak be, hanem rendezőktől, operatőröktől, szakemberektől kaphatnak építő jellegű kritikát a technikájuk és tudásuk fejlesztése érdekében.Az emkeifjusag@gmail.com címen kérhető jelentkezési űrlapot, a magyar és román nyelvű szinopszist, valamint a filmelőzetest április 25-ig lehet elküldeni, a teljes filmet pedig május 15-ig.

A jelentkezés kritériumai közé tartozik, hogy a beküldött pályamű saját szellemi termék és magyar nyelvű alkotás legyen, egy pályázó maximum három filmet küldhet be, a pályamű nem lehet korábbi, mint 2015-ös, nem tartalmazhat gyűlöletbeszédet, nem lehet rasszista, szexista, felbujtó vagy bármilyen más sértő jellegű. A film műfaját illetően nincs megkötés, terjedelme minimum 5, maximum 30 perc lehet.

Formai követelmények és további részletek itt olvashatóak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?