Megvan Erdély két legszebb magyar dala

A marosvásárhelyi Vecker együttes és a székelyudvarhelyi Simó Annamária és zenekara egy-egy szerzeménye bizonyult Erdély két legszebb magyar dalának szombat este a kolozsvári Bulgakovban szervezett gálán.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete harmadik alkalommal hirdette meg a Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázatot, amelyre 2016 augusztusa után magyar nyelven íródott, saját szerzeményeket vártak. A verseny eredményét Facebookon tették közzé a szervezők.

A verseny célja a magyar nyelvű, saját szerzemények írásának és előadásának bátorítása mellett az, hogy felkarolják azon zenekarokat, akiknek még nem volt lehetőségük kilépni a világba, és megmutatni tehetségüket a nagyközönség előtt.

Idén összesen ötven dalt neveztek be, ezeket 25 év alatti, valamint 25 év feletti kategóriákban értékelte a zsűri, amelynek tagjai André Ferenc slammer, Balázs Imre József irodalmár, Hary Judit operaénekes és Gábora-Máté Éva zenész voltak. A jelentkezők közül hét dalt választottak ki, ezeket adták elő a szombati gálán.

2016-ban szintén két csapat osztozott az elismerésen: a Dreamland Residence és a No Sugar.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?