Kiválasztották a legszebb erdélyi magyar dalokat

Két csapat lett idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal nyertese: a Dreamland Residence és a No Sugar. 

A legjobbakat szombaton válogatta ki a zsűri Kolozsváron. Az utolsó száz méteren a Dreamland Residents, az Ego Sum, a Koszika & The HotShots, a Légió, a Mary Grace és a No Sugar zenekar versenyzett egymással.

"Tegnap este egy olyan álom vált valóra, amelyet még mi, az ,,ÁlomFöld" lakói sem mertünk elképzelni: 2016 Legszebb Erdélyi Magyar Dalának választották a Poros az ég című dalunkat! Köszönjük az életre szóló élményt és megtiszteltetést!" - reagált a Dreamland Residents Facebook-oldalán. 

"Legszebb Erdélyi Magyar Dal - Profi kategória I hely. Nagyon-nagyon szépen köszönjük" - ünnepelt a No Sugar zenekar. 

A pályázatot az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete és a Gitár East Egyesület hirdette meg. „Legyen a tied Erdély legszebb magyar dala! Mi a Gitár East Egyesületnél fontosnak tartjuk megmutatni azt, hogy születhetnek még minőségi magyar dalok Erdélyben is, ezért írjuk ki pályázatunkat Legszebb Erdélyi Magyar Dal név alatt. Ha van egy zenekarod és szeretnéd saját dalaidat egy nívós versenyen megmérettetni, jelentkezz szeptember 30-ig” – szólt a szervezők felhívása.

A pályázat kezdeményezőinek célja a magyar nyelvű, saját szerzemények írásának és előadásának bátorítása volt. Emellett szeretnék lehetőségeikhez mérten felkarolni azon zenekarokat, akiknek még nem volt lehetőségük kilépni a világba, hogy megmutassák a tehetségüket a nagyközönség előtt.

Idén a zsűri négy tagból állt – André Ferenc slammer, Balázs Imre József irodalmár, Sántha Zsuzsanna énekes és Zilahi Csaba rádiós műsorvezető. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?