Legszebb Erdélyi Magyar Dal: te beneveztél már?

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete és a Gitár East Egyesület az utolsó száz méteren ismét felhívja a zenekarok figyelmét egy pályázási lehetőségre, amelyet június elején hirdetett meg.

„Legyen a tied Erdély legszebb magyar dala! Mi a Gitár East Egyesületnél fontosnak tartjuk megmutatni azt, hogy születhetnek még minőségi magyar dalok Erdélyben is, ezért írjuk ki pályázatunkat Legszebb Erdélyi Magyar Dal név alatt. Ha van egy zenekarod és szeretnéd saját dalaidat egy nívós versenyen megmérettetni, jelentkezz szeptember 30-ig” – szól a szervezők felhívása.

A pályázat kezdeményezőinek célja a magyar nyelvű, saját szerzemények írásának és előadásának bátorítása. Emellett szeretnék lehetőségeikhez mérten felkarolni azon zenekarokat, akiknek még nem volt lehetőségük kilépni a világba, hogy megmutassák a tehetségüket a nagyközönség előtt.

Idén a zsűri négy tagból áll – André Ferenc slammer, Balázs Imre József irodalmár, Sántha Zsuzsanna énekes és Zilahi Csaba rádiós műsorvezető. A gálaestnek és a díjkiosztónak a Bulgakov & Macskaház ad otthont, november 12-én.

A nyertes zenekarokat 2016-ban is nívós díjakkal és fellépési lehetőségekkel jutalmazzák. Részletekért és egyéb információkért kattints a www.gitarest.ro weboldalra, illetve a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldalára.

Kapcsolódók

Kimaradt?