Versenyt hirdetett a Jazz in the Park

Jazz-versenyt hirdet a 2017. június 27-29. között Kolozsváron zajló Jazz in the Park Nemzetközi Jazzfesztivál, több mint 5000 euró értékben osztanak majd ki díjakat, a nagydíjas a 2018-as fesztivál nyitókoncertjén léphet fel, közölték a szervezők.

A verseny célja a legígéretesebb együttesek díjazása, országos népszerűsítése. Hazai és külföldi jazz-zenészek jelentkezését egyaránt várják, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségűek, hány évesek, milyen szinten művelik a jazz-zenét vagy milyen hangszeren játszanak. A jazz műfaján belül bármilyen irányzathoz tartozó művek választhatók: acid jazz, bossa nova, cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz vagy swing.„A Jazz in the Park versenyprogramját idén már harmadik alkalommal rendezzük meg és büszkék vagyunk arra, hogy e fesztivál keretében mutathatunk be, fedezhetünk fel jazz-együtteseket. A versenyprogram folyamatosan bővül, tavaly már nemzetközivé vált, hiszen hat különböző országból neveztek zenekarok. A legfontosabb azonban, hogy állandó helyszíne van a Szamos-parton, amely zsúfolásig megtelik érdeklődőkkel úgy is, hogy hétközben zajlik. Számunkra ez azt jelenti, hogy az emberek szeretik azt a zenét, amit hozunk nekik és szeretik a parton hallgatni a jazzt" - jelentette ki Alin Vajda fesztiváligazgató.

Az I. díjazott 9000 lejt kap és 2018-ban felléphet a Sétatér nagyszínpadán a fesztivál nyitókoncertjén, a II. díj 4500 lejt, a III. díj 2500 lejt ér. Különdíja ítél oda a szakmai zsűri a legjobb énekesnek, hangszeres zenésznek, a legjobb saját szerzeménynek - egyenként 1000 lejt. A legértékesebb szerzeményért járó különdíj pedig hangfelvétel és utómunkálatok 4 szám erejéig a kolozsvári Corvin Recording Studio professzionális stúdiótermében.

„A Jazz in the Park Nemzetközi Verseny a romániai jazz-muzsika számára is remény és lehetőség a fiatal előadók bemutatására. Büszke vagyok arra, hogy én is részt vehettem ezen a versenyen, és úgy hiszem: a nagydíjnak, amelyet elnyertünk, komoly súlya lesz a továbbiakban, ha a Jazz in the Park Románia és Dél-Kelet Európa egyik fontos seregszemléjének bizonyul” - mondta Cătălin Huțanu, a C.A.L.I. Quartet nevű együttes zongoristája.

A többezres közönség előtti fellépési lehetőség és a díjak mellett valamennyi jelentkező előadó adatai bekerülnek majd egy hazai és nemzetközi zenészeket tömörítő adatbázisba, amely lehetőséget biztosít a rendezvényszervezők és más érdeklődők számára, hogy jövőbeli koncertek és együttműködések érdekében megkeressék őket.

A Jazz in the Park Nemzetközi Verseny szakértő zsűrijének tagjai: Bágyi Balázs, a Magyarországi Jazz Szövetség elnöke, Florian Lungu, a romániai jazzvilág tudósítója, író és koncertszervező, Stefan Vannai jazz-tanár, Dragoș Bâscă koncertszervező, a Twin Arts menedzser partnere, valamint Takács Aranka, a Jazz in the Park Verseny menedzsere.

Jelentkezni május 17-ig lehet, ezen az online űrlapon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?