Négyszázadszor játssza sikerdarabját az Osonó Színházműhely

Négyszázadik alkalommal játssza az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című sikerdarabját a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely. Az ünnepi, 400. előadásra a londoni Szent István Házban, csütörtök este 7 órakor kerül sor, tájékoztatta a maszol.ro-t Fazakas Misi.

A sepsiszentgyörgyi színházműhely vezetője által rendezett dokumentarista színházi megnyilatkozást először 2011. május 21-én láthatta a közönség, és azóta 3 kontinens 21 országának 160 településén mutatta be a társulat. A produkció eddig 9 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát és számos díjban részesült, összegzett Fazakas Misi.

A társulat két állandó színésze, Mucha Oszkár és Daragics Bernadette a kezdetektől benne van az előadásban, rajtuk kívül mindeddig 24-en működtek együtt, közülük három thaiföldi színész is. A 400 előadás alatt megközelítőleg 17.000 néző látta a produkciót, és fogyókellékként 400 liter tej és 800 banán fogyott el.

Az előadás a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, így a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat. Hosszú beszélgetések, interjúk és egyéni megnyilatkozások eredménye a közös forgatókönyv alapján készült a produkció.

Fazakas Misi arról tájékoztatott, hogy a négyszázadik előadásukra bejelentkezett Románia londoni diplomáciai képviselete is. Ezt követően az Osonós csapat először látogat el Skóciába. Az Edinburgh-i előadásra október 4-én kerül sor a Granton Baptista Templomban.

Az ünnepi előadást megelőzően, a hat hete tartó európai turné során 9.200 kilométert utazott a társulat, hogy Magyarország, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, Németország, Franciaország, Belgium, Luxemburg és Dánia közönsége láthassa a produkciót.

Az október 21-én befejeződő turné az önfenntartó társulat saját anyagi forrásaiból jött létre, kiegészülve a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány, a Közösségért Alapítvány Segíthetek?- MOL Tehetségtámogató programja valamint Kovászna Megye Tanácsa támogatásával.

Kapcsolódók

Kimaradt?