Huszonkét éves az Osonó Színházműhely

Londonban tartotta 22. születésnapját a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely. A rendszeresen külföldön turnézó sepsiszentgyörgyi társulat az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásának londoni bemutatása után Dr. Ion Jinga-val, az Egyesület Királyság román nagykövetével ünnepelt.

Fazakas Misi társulatvezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy az előadás után a nagykövet hangsúlyozta az előadás erős és aktuális üzenetét, egy generáció felkiáltójeleként és segélykiáltásaként értelmezve azt. Megjegyezte, hogy a szociális témákat felsorakoztató produkció szerinte sokkal többet jelentett, mint színházi előadás, az ugyanis fontos problémákról szól és a társadalmi párbeszédet segítheti elő.

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhelyenek 1993. február 3-a óta, 127 tagja, 14 saját bemutatója és 5 koprodukcióban készült előadása volt. A huszonkét év alatt több változás történt: a kezdeti diákszínjátszásból alternatív, független színházzá nőtte ki magát a társulat.

A hat éve új alapokra fektetett sepsiszentgyörgyi színházműhely az előadások játszásán túl számos oktatási és szociális projektet is szervez, az ország határain belül és nemzetközi szinten egyaránt.

Kimaradt?