A hétvége mottója Csíkszeredában: „A Jazz legyen veled!”

Bensőséges hangulatban nyílt meg péntek este a Csíki Nemzetközi Jazzfesztivál a Mikó-várban. A neves zenészeket felvonultató rendezvény hivatalos mottójával élve innentől vasárnap estig: a Jazz legyen mindenkivel.

Hivatalosan kezdetét vette péntek este Csíkszeredában Hargita megye egyik legvonzóbb zenei kínálatát ígérő 7. Jazzfesztivál. A nemzetközi rangú fellépőket felvonultató koncertsorozatok nyitányán a képzőművészet is társult a ritmusvilághoz: a CreArt projekt tavalyi alkotásai éppen a jazz tematikájában készültek.

A raklapokra kiállított, szó szerint testközelbe hozott alkotások Hargita Megye Tanácsa CreArt nemzetközi képzőművészeti táborának termései.

A hivatalos megnyitón a hallgatóságot szeretettel köszöntötték a szervezők, valamint a támogató-társzervező megyei önkormányzat képviselője.

Elsőként a hazai The nobody elses csapat lépett színpadra, őket követte a temesvári Sebastian Spanache Trio. A záróbulin a hangulatot a Random Trip csapata, Kasai (WD), Gereben Zita, Barabás Lőrinc (HU) & Luiza Zan (RO) fokozta, a Random Trip csapatát Gyergyószentmiklóson (aug. 22.) és Székelyudvarhelyen (aug. 23.) is meghallgathatják a rajongók.

Szombat délelőtt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ígér játékos szórakozást a Játsszunk a zenével - Let’s Play with Jazz – alternatív zenei program, majd workshop lesz az Ólommadár kultkocsmában -  meglepetésvendégekkel.

Az esti koncerteket a várban Váczi Eszter és a Quartet (HU), valamint a díszmeghívott, a Lars Danielsson Trio Liberetto 2 című albumának premierje nyújtja majd. Ezt követően az örömzenélésen is jó hangulat ígérkezik a finom borokkal és jazzfánkkal is kényeztető fesztiválon. Részletes program itt böngészhető jazzfesztival.ro.

Kapcsolódók

Kimaradt?