Nyitott szemmel – kezdődik az évad

Új évaddal jelentkezik októbertől a kolozsvári EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház által szervezett Nyitott szemmel című beszélgető-sorozat. A közkedvelt, havonta sorra kerülő rendezvény vendégei 2013-ban Heiling Zsolt lapkiadó, szakújságíró (október), Boros Loránd etnológus (november) és dr. Benedek Dezső antropológus professzor (december) lesznek. A beszélgető estek házigazdája, Laczkó Vass Róbert színművész, valamint az Emlékház vezetősége továbbra is tartalmas, színes és izgalmas élménybeszámolókat, érdekes és tanulságos történeteket ígérnek a rendezvény látogatóinak.

„Magyarnak lenni mindenhol jó, bár a magyar zászlót pár éve Chilében, a 6893 méter magas Ojos del Salado vulkánon mégis elvitte a 100 km/órás szél. Így azt mondom: annyira magasan embernek lenni jó igazán!” – vallja Heiling Zsolt mérnök, szakújságíró.

A Nyitott szemmel októberi vendége maga is világjáró, magashegyi klímamonitoring-expedíciók szervezője, de legnagyobb érdeme talán mégis a Magyar Földrajzi Társaság szaklapjának, A Földgömb című képes magazinnak a világszínvonalú kiadvánnyá fejlesztése. Mindezekről, és persze más kalandokról is szó lesz Magyarul a nagyvilágról  beszélgetésen, melynek helyszíne az Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5/1), időpontja pedig 2013. október 3., csütörtök, 18 óra. 

Kapcsolódók

Kimaradt?