A Pussy Riot aktivista punkegyüttes is fellép a gernyeszegi Awake-en

Négy napos lesz a harmadik Awake Fesztivál, a gernyeszegi Teleki-kastélyban megszervezett butikfesztivál az első fellépők között jelentette be a híres orosz polgárpukkasztó punk-rock zenekart, a Pussy Riotot.

A szervezők közleménye szerint augusztus 15-18. között fellép a liquid drum&bass zenéiről ismert Netsky, JP Cooper soul-énekes, a De Staat alternatív rockot és elektronikus zenét keverő banda, a Triggerfinger rockegyüttes és a február elején új rap-grime albumot megjelentető AJ Tracey.Az oroszországi Pussy Riot protest punkot játszik, dalaikban társadalmi problémákra igyekeznek ráirányítani a figyelmet, mint a globális felmelegedés, nemi identitás vagy politikai problémák. Az együttest 2011-ben alapították Moszkvában, egyik emlékezetes performansza 2012 februárjában volt a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban, amikor az ellen tiltakoztak, hogy az ortodox egyházi vezetők Vlagyimir Putyint támogatják a választási kampányban. A Pussy Riot tagjait akkor letartóztatták huliganizmus vádjával, perük felkeltette a nemzetközi jogvédő szervezetek, többek között az Amnesty International figyelmét. Az aktivista csoport nem csak a főszínpadon lép fel, hanem jelen lesz a Feed Your Mind platformon is.

Az Awake Fesztiválra 139 lejért, táborhellyel 169 lejért lehet bérletet váltani a tickets.awakefestival.ro, iabilet.ro és eventim.ro oldalakon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?