banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Petry-ügy: a német külügyminisztérium visszautasította a magyar kormányzati nyilatkozatokat

Visszautasította a német külügyminisztérium pénteken a Hertha BSC német labdarúgóklub által elbocsátott magyar kapusedző, Petry Zsolt ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatokat.

Az egyesület értékeinek nem megfelelő nyilvános kijelentései miatt elbocsátott szakember ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatok „teljességgel elfogadhatatlanok" – mondta Christopher Burger külügyminisztériumi szóvivő.

„A nemzetiszocializmussal kapcsolatos utalást különösképpen visszautasítjuk", méghozzá „a legnagyobb határozottsággal" – húzta alá Christopher Burger német hírportálok jelentései szerint.

Hozzátette, hogy a szövetségi kormány álláspontját a budapesti német nagykövetség ügyvivője is egyértelműen ismertette a magyar külügyminisztériumban csütörtökön folytatott megbeszélésén.

Az ifjúsági Európa-bajnok Petry Zsoltot egy a Magyar Nemzetben megjelent interjúban megfogalmazott véleménye miatt menesztették, ugyanis a kapusedző kritikát fogalmazott meg a nyugat-európai migránspolitikával kapcsolatban, és nem értett egyet Gulácsi Péter magyar válogatott kapus egyik megnyilvánulásával, amivel az úgynevezett „szivárványcsaládok” mellett foglalt állást.

A magyar diplomácia szerint megengedhetetlen, hogy valakit a véleménynyilvánítás miatt bocsássanak el állásából.

(Nyitóképen: Petry Zsolt | Forrás: Hertha BSC Twitter-csatorna)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?