Óvónők ellen emeltek vádat, mert halloweeni-maszkban ijesztgették a gyerekeket

„Bevallom, nagyon nehéz volt végignézni ezeket a felvételeket. Rosszul vagyok, ha arra a terrorra gondolok, amit azok a gyerekek átéltek” – írta Kevin Crook rendőrfőnök arról az esetről, amikor Mississippi államban egy óvodában ijesztő maszkot viselve rémisztgették a gyerekeket. A hírről a hirado.hu számolt be a CNN cikke alapján. Az óvoda négy alkalmazottja ellen vádat emeltek.

Az esetről videófelvétel is készült amelyen látható, amint a fiatal óvónők a Sikoly című film főgonoszához hasonló maszkot viselnek, a gyerekek arcába kiabálnak, és körbe-körbe kergetik őket a csoportszobában. Mint írják A gyerekek sikoltozása és sírása hallatszik mindeközben. A bírósági dokumentumok szerint az incidensek szeptember közepén és október elején történtek.

A 21 éves Sierra McCandless, a 28 éves Oci-Anna Kilburn, a 25 éves Jennifer Newman és a 28 éves Misty Shyenne Mills óvónőket a bírósági dokumentumok szerint háromrendbeli gyermekbántalmazás bűntettével vádolják. Egy ötödik nő, Traci Hutson ellen bántalmazás bejelentésének elmulasztása és kiskorú elleni egyszerű testi sértés miatt emeltek vádat, mindkettő vétség. A seriff hivatala nem pontosította, hogy a nők közül melyikük viselte a maszkot.

Illusztráció forrása: Pexels

„Azok az emberek, akik ezeket a cselekményeket elkövették, már nincsenek velünk. Ki lettek rúgva. Én nem voltam itt akkoriban, és nem tudtam, hogy ezt csinálták” – mondta Sheila Sanders az óvoda tulajdonosa. Jennifer Newman a Facebook-oldalán azt írta, hogy ő állt a kamera mögött, és nem ez volt az első eset, hogy ez történt. „Felvettem, hogy bizonyítékot szerezzek, majd a videót elküldtem a szülőknek, hogy megmutassam nekik, hogyan bánnak a gyermekükkel. Számomra nem volt vicces” – írta.

A gyanúsítottakat szerdán tartóztatták le, és a közleményben ismertetett időbeosztás szerint a négy, súlyos bűncselekményekkel vádolt személy csütörtökön jelent meg először a bíróságon.

A bírósági feljegyzések szerint McCandless és Kilburn esetében egyenként 20 ezer dollár (8,3 millió forint), Newman és Mills esetében pedig egyenként 15 ezer dollár (6,2 millió forint) óvadékot állapítottak meg. A megyei seriff hivatalának egyik alkalmazottja a CNN-nek elmondta, hogy mindannyian letették az óvadékot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?