Nem gyártanak több AstraZenecát a gyártási hiba miatt elhíresült baltimore-i gyárban

Az amerikai kormány döntése értelmében mostantól csak a Johson&Johnson oltóanyagát fogják előállítani abban a baltimore-i gyógyszergyárban, ahol emberi hiba miatt nagy mennyiségű oltóanyag ment a kukába.

Az amerikai kormány úgy döntött szombaton, hogy kizárólag a Johson&Johnson (J&J) vállalat koronavírus elleni oltóanyagát fogják előállítani abban a baltimore-i gyógyszergyárban, ahol 15 millió adag ment veszendőbe ebből a vakcinából, miután emberi hiba miatt összecserélték az alapanyagát az AstraZenecával alapanyagával.

Az Emergent BioSolution gyógyszergyár baltimore-i üzemében április elsején derült fény az alapanyag felcserélésére, miután a J&J egyik szállítmánya fennakadt a minőségellenőrzésen.

A kormányt tartott attól, hogy az incidens miatt megcsappan a két oltóanyag iránti bizalom, ezért úgy döntött, hogy ezentúl csak az amerikai J&J oltóanyagát fogják ott előállítani. A brit-svéd AstraZeneca vállalat tárgyal az amerikai kormánnyal új gyártókapacitások kereséséről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által közösen kifejlesztett vakcinával ellentétben a J&J oltóanyaga egyetlen dózisból áll, és ezt engedélyezték harmadikként vészhelyzeti alkalmazásra az Egyesült Államokban. Az AstraZeneca oltóanyaga egylőre nem kapta meg az engedélyt.

Kapcsolódók

Kimaradt?