banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ki állhat Magyar Péter mögött?

A magyarországi politikában, a több mint egy hónapja mindent a feje tetejére állító Magyar Péter és követői, a rendszerváltás igényével az előrehozott választások lehetőségét sem zárják ki. A szombati budapesti tüntetésen a kormány leváltását kérték több tízezren Magyar Péter felhívására. Ezt azonban nem lehet kikényszeríteni, ilyen még soha nem volt Magyarországon, véli Magyari Péter a valaszonline.hu újságírója, aki az Erdély TV 24plusz című műsorának nyilatkozott.

Az előrehozott választások lehetősége kapcsán az elemző kiemelte, nincs annak realitása, hogy a jelenlegi kormánypárt belemenjen az előrehozott választásokba, ezt ugyanis nélküle nem lehet elérni. Magyari Péter újságíró szerint valami nagyon extrém helyzetnek kell bekövetkeznie, hogy ez megtörténjen, de ennek nincs semmi realitása.

Magyar Péter, aki bejelentette, hogy indulni fog a június 9-i választásokon, egyelőre csak a saját karizmájával próbálja meg a pártot felépítenie. Ez lehet mostanra elég, de 2026-ig már szövetségeseket kell találnia, véli Magyari Péter újságíró.  

Az Erdély TV műsorában arról is beszéltek, hogy a magyarországi ellenzék helyzetét nehezítette meg igazán a Magyar-jelenség, hiszen ott teljesen felforgatta az erőviszonyokat. És az embereknek is megadta a reményt ismét, valami tényleg történhet, a hitet abban, hogy van itt valaki, aki tud fordulatot hozni, az amúgy elég unalmas magyar közéletben.

A valaszonline.hu újságírója elmondta, Magyar Péter veszély a kormánypárt számára is, hiszen ha az ellenzéki térfelet most letisztítja és egységesíti, akkor új helyzet alakul ki. Ha az egy az egyben felállást sikerül 2026-ra kialakítani, akkor az nagyon veszélyes a FIDESZ számára. A legnagyobb kihívás azonban jelenleg Magyar számára az, hogy a következő 2 évben mivel tarthatja fenn az érdeklődést, a támogatók lelkesedését – véli az elemző.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?