banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Péter Ferenc: A tiszta, egyenes beszéddel esélyünk van arra, hogy folytassuk az elkezdett munkát

Bírálta a megosztásra és a magyarok elleni összefogásra buzdító liberális hangadókat Péter Ferenc. A Maros Megyei Tanács elnöke az Erdély TV 24plusz című műsorának meghívottjakét a múlt eredményeire és a jövőbeli tervekre helyezte a hangsúlyt és választók összefogására szólított fel. Úgy véli, csak közös erővel lehet folytatni a megye fejlődését és stabilitását, amelyre a folytonosság jelenti a garanciát.

„Az elmúlt nyolc évben bebizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Úgy érzem, hogy ebben a pillanatban bárki, bármelyik oldalon legyen, inkább a tapasztalatra teszi le a voksát, mintsem egy olyan emberre bízza a megye sorsát, aki eddig nem bizonyított” – jelentette ki Péter Ferenc. Elismerte, hogy a választói közömbösség komoly kihívás elé állítja a magyar politikumot is, amelynek meg kell győznie a magyar közösség tagjait, hogy távolmaradásukkal azokat a jelölteket segítik, aki a hatalomra jutásuk után nem az ő érdekeiket tartják elsődleges fontosságúnak.

Péter Ferenc felidézte, hogy négy évvel ezelőtt több ezer román szavazatot kapott. „A tiszta, egyenes beszéddel, az elért eredményekkel és a tervekkel, amelyek Maros megye lakóiért vannak, valós esélyünk van arra, hogy folytassuk az elkezdett munkát” – fogalmazott, elismerve, hogy ha a román szavazatok megoszlanak a Szociáldemokrata Párt, a Nemzeti Liberális Párt, valamint a jobboldali pártok koalíciója és a szélsőséges AUR jelöltjei között, könnyebb lesz a választási küzdelem.

Maros megye újrázni készülő vezetője reagált a Nemzeti Liberális Párt megyei elnöke, a prefektusi tisztséget is betöltő Ciprian Dobrénak a magyarok elleni összefogást sürgető ismételt felszólítására is. Azt mondta, abban bízik, hogy egykori hivatali elődjének nem sikerül etnikai feszültséget szítania. „Remélem, hogy a prefektus magyarok elleni összefogásra buzdító felhívásának nem lesz táptalaja Maros megyében. Én bízom a józan észben, abban, hogy azok az emberek, akik velünk együtt dolgoztak, akik látták, hogy egyensúlyt, békét teremtettünk itt a megyében, látták azt a stabilitást, amit sikerült az elmúlt nyolc évben megteremteni, nem fogják hagyni, hogy csak azért legyen összefogás, hogy pillanatnyilag az RMDSZ jelöltjét legyőzzék. Egy összefogásnak az emberek érdekét kell szolgálnia és nem a pártérdeket” – magyarázta Péter Ferenc. Emlékeztetett arra, hogy a választásokon való indulását bejelentő beszédében kiemelte azt, hogy „a fejlődés csak együtt sikerülhet, akkor, ha a Maros megyei románok és magyarok egy irányba húzzák a szekeret”.

A 24plusz című műsorban Péter Ferenc beszélt arról is, hogy az elmúlt időszakban a központi intézmények hátráltatták Maros megye fejlődését, ami csak akkor változott, amikor az RMDSZ kormányon volt. „Ha kellő erőt tudunk felmutatni, akkor változik csak a hozzánk való viszonyulás” – mondta Péter Ferenc.

Az Erdély TV-nek nyilatkozó megyeelnök kiemelte: a megyék átszervezésére tett újabb kísérletet élesíthetnek a választások után a román pártok, és ennek következtében sérülhet a magyar érdek. „Bajban lehetünk, Maros megyében és országos szinten is, ha június 9-én elveszítjük a csatát. Fontos szerepünk lesz mind az ország, mind pedig az Európai Unió parlamentjében. Nem mindegy, hogy tárgyaló felek leszünk-e vagy pedig csak a hátsó sorból nézzük, hogy mi történik a színpadon. És ugyanúgy fontos az is, hogy a megyeelnökök, polgármesterek testületében milyen erőt képviselünk, hogyan viszonyulnak a javaslatainkhoz” – fogalmazott Péter Ferenc.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?