Kelemen Hunor: Sem Szatmár, sem Maros megyében nem kötünk egyezséget semmilyen román párttal

Választási évben sokmindenki sokfélét beszél, az RMDSZ és a romániai magyarság számára azonban idén az a legfontosabb, hogy megőrizze politikai-közéleti súlyát a sorra kerülő választásokon. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke az Erdély TV 24plusz című műsorának meghívottja volt pénteken, amikor választásokról, politikai tendenciákról, a szélsőségesek megerősödéséről és ennek veszélyéről beszélgetett Farkas István műsörvezetővel.

„Sem Marosvásárhely, sem Maros megye, sem Szatmár megye, sem Szatmárnémeti esetében semmilyen egyezséget nem kötünk semmilyen román párttal, senkivel. Meg tudjuk nyerni Marosvásárhelyt, (…) és meg fogjuk tudni Maros megyét is nyerni, ez csak rajtunk múlik. Az etnikai arányok is és az eddig elvégzett munka is lehetővé teszi, hogy megnyerjük, és csak a magyar embereken múlik, hogy elmennek szavazni, és hogy támogatják-e a magyar jelölteket” – fejtette ki Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke elmondta, „Szatmárnémeti esetében is nyerni fogunk, és Szatmár megyét is meg lehet nyerni. (…) Volt már arra példa, hogy összefogtak a románok ellenünk, és ez a legrosszabb forgatókönyv, mert akkor etnikailag is kiéleződik a verseny, és ha a PSD és a PNL összefog, megtörténhet, hogy meg tudnak egyezni ezeken a helyszíneken, de ez még nem jelent semmit. Ilyen esetben is tudunk győzni”.

Kelemen Hunor kiemelte, az RMDSZ érdeke, hogy győzzön, hozzátéve, hogy a Szövetséget senki nem kereste meg, hogy alkudozzon, vagy azzal, hogy ki kivel egyezkedik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?