Két különvonatot indítanak idén Budapestről a csíksomlyói búcsúba

Fotó: Maros megyei RMDSZ

A 2024-ben esedékes csíksomlyói pünkösdi búcsúra is indít zarándokvonatokat a magyarországi Misszió Tours a MÁV-START Zrt. közreműködésével. Immár elérhető a különvonatok indulási és érkezési ideje, valamint az útvonalaik is.

Május 16–19. között közlekedik majd a Csíksomlyóra tartoó Boldogasszony zarándokvonat, amely Budapestről a Keleti pályaudvarról indul a vonat kora reggel a zarándokok ünnepélyes megáldása után. Több felszállási lehetőséget is biztosítanak majd Csíkszeredáig, írja a Híradó.hu.

Az útvonala: Budapest, Keleti-pu.–Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány–Érmihályfalva–Nagykároly–Zilah–Zsibó–Dés–Déda–Maroshévíz–Gyergyószentmiklós–Marosfő–Csíkszentdomokos–Csíkmadaras–Madéfalva–Csíkszereda.

Így mulat a magyar

Csordultig tele a szívünk! ❤️ Hát így mulat, így örül egy 95 éves magyar! ???????? Ünnepséggel fogadták a Boldogasszony Zarándokvonatot Kolozsváron. A hagyományokhoz híven a szervezők idén is népzenével és néptánccal köszöntötték a Csíksomlyói búcsúra tartó zarándokokat. ???? Bereczki Szilvia #Maszol #Erdély #Székelyföld #csíksomlyó #zarándok #vonat #tánc #öröm #zene #pünkösd

Közzétette: Maszol.ro – 2023. május 25., csütörtök

Május 17–19. közlekedik majd a Csíksomlyóra tartó Misszió Zarándokvonat, amely szintén Budapestről a Keleti pályaudvarról indul útnak.

Útvonala Csíksomlyó irányába: Budapest, Keleti pu.–Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány–Érmihályfalva–Nagykároly–Zilah–Zsibó–Dés–Déda–Gyergyószentmiklós–Csíkszereda.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?