Ismét hisztizik a román külügyminisztérium Novák Katalin székelyföldi látogatása miatt

A román külügyminisztérium “teljes mértékben ellenzi” Novák Katalin magyar államfő nyilvánosan megfogalmazott üzeneteit, amelyek a csíksomlyói búcsú alkalmával hangzottak el – derül ki a tárca által vasárnap kiadott közleményből.   

A külügyminisztérium azonnali átiratban értesítette Magyarország bukaresti nagykövetét, hogy elfogadhatatlannak tartja a magyar államfő által tett nyilvános üzeneteket, annak ellenére, hogy Románia már többször is jelezte, hogy visszafogottságra lenne szükség, amikor Novák Katalin ide látogat.
Azt pontosan nem tudni, hogy a magyar köztársasági elnök melyik nyilatkozata verte ki a biztosítékot a román külügynél, a Stiripesurse hírportál szerint az „állítólagos” székely himnusz, amelyet Novák Katalin posztolt közösségi média oldalán „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk” címmel.

Mint azt a Maszol is megírta, Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke magánlátogatásra érkezett Székelyföldre. A politikus május 27-28-ai tartózkodása idején ellátogatott Csíksomlyóra, részt vett a pünkösdi búcsú ünnepi szentmiséjén. Az ünnep délutánján Novák Katalin látogatást tett a csíksomlyói kegytemplomban, vasárnap pedig Sepsiszentgyörgyön a református elemi iskola új épületrészének átadásán, majd pedig egy idősotthon átadó ünnepségén vett részt.

A Maszol munkatársának kérdésére Novák Katalin úgy fogalmazott: nagy élmény volt számára az egész nap, igazi "lelki élményt" jelentett részt venni a csíksomlyói búcsú eseményein.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?