Két ember meghalt és négy megsérült egy amerikai bevásárlóközpontban történt lövöldözésben

Meghalt két ember, négy másik pedig megsebesült az Idaho állambeli Boise városában, amikor valaki tüzet nyitott egy bevásárlóközpontban.

Az elkövetőt a rendőrség tűzpárbaj után fogta el. Vélhetően nem voltak társai, és a párharc után minden veszély elhárult a lakosságra nézve – közölte Ryan Lee helyi rendőrfőnök rövid sajtónyilatkozatában.

A támadó indítéka egyelőre nem ismert, az áldozatok és a sebesültek személyazonosságáról, illetve állapotáról sem hoztak nyilvánosságra részleteket. Annyit közöltek, hogy az egyik sérült egy rendőr, akit a gyanúsítottal vívott tűzharc során ért találat.

Az Amerikai Egyesült Államok észak-nyugati részén található Boise Idaho legnagyobb települése, egyben az állam fővárosa. Helyi idő szerint kora délután – közép-európai idő szerint est nyolc óra tájban – értesítették a rendőröket, hogy valaki tüzet nyitott az áruházban. Az első jelentések egy áldozatról szóltak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Amerikában egyre gyakoribbak az iskolákban, bevásárlóközpontokban és más nyilvános helyeken elkövetetett merényletek. Bár sokan kérik a fegyvertartás szigorítását a Kongresszustól, a fegyverlobbi egyelőre erősebbnek bizonyul.

Kapcsolódók

Kimaradt?