Alec Baldwin egy kellékfegyverrel agyonlőtte legújabb filmjének operatőrjét

Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész filmjének új-mexikói forgatásán – közölte csütörtök este Santa Fe rendőrsége. 

A tájékoztatás szerint a 68 éves színész egy, a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és talált el két embert, egyikük közülük meghalt. Agyonlőtte a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

A tragikus baleset csütörtökön történt a Rust című westernfilm forgatásán az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. A rendezést Joel Souza vállalta. 

A hatóságok szerint a történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították. Juan Rios, a seriff szóvivője szerint egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver.

FRISSÍTÉS: Joel Souza rendezőt kiengedték a kórházból, írta Twitter-oldalán a Rust című film egyik szereplője, Frances Fisher a Deadline.com szerint.

Hasonló esett történt A holló című film (1994) forgatásán is. A főszerepet játszó Brandon Lee – Bruce Lee fia – halálos lövés kapott egy kellékként használt lőfegyverrel. A vaktölténnyel, kellékként használt fegyverbe korábban beszorult és a fegyver elsütésekor kirepült lövedékdarab végzett a színésszel. A filmet végül vizuális trükkök és testdublőrök segítségével fejezték be.

A lelőtt operatőr tanára nyílt levelet írt Alec Baldwinnak

„Mr. Baldwin, úgy tűnik, ön megölte a tanítványomat” – írta Bill Dill operatőr a közösségi oldalán. A filmes – aki többek között a Jason X vagy az Álmodik a nyomor (B*A*P*S) operatőre is volt – hozzáteszi, úgy gondolja, hogy Baldwin jó ember, és hiszi, hogy a gyásza valódi.

Bill Dill bejegyzésében arra kéri Baldwint, hogy hírnevét, vagyonát és befolyását felhasználva tegyen meg mindent azért, hogy valódi fegyvereket ne használhassanak a forgatásokon.

„Miért kell ezt tenned? Mert az összes rendelkezésre álló tény azt mutatja, hogy megölted a tanítványomat" – írta az operatőr.

A filmforgatásokon kellékként használnak valódi fegyvereket is, azon egyszerű oknál fogva, hogy a fegyverutánzatok nem hatnak elég valóságosnak, főleg a közeli felvételeken. A fegyverek használatát biztonsági szakértő felügyeli, hiszen még akkor is veszélyesek lehetnek, ha vaktölténnyel töltik meg őket. A vaktöltény ugyanis az éles töltényhez hasonlóan tartalmaz puskaport, csak abban különbözik tőle, hogy nincs golyó a végén, de ettől még a fegyver közelében levő tárgyakban és élőlényekben jelentős kárt okozhat, derül ki a The Wrap cikkéből.

(Címlapfotó forrása: képernyőkép/Instagram/alecbaldwininsta)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?