Öt évvel halála után eltemetik Budapesten Gábor Zsazsát

Az egykori díva hamvait a Kerepesi temetőben helyezik el.

Július 13-án végső nyugalomra helyezik Gábor Zsazsát a budapesti Kerepesi temető Művész parcellájában. A hírt Frederick von Anhalt herceg, a korábbi hollywoodi szexszimbólum özvegye közölte. A közlemény szerint a temetésre az egykori díva végakaratával összhangban, a Nemzeti Örökség Intézetével és a Magyar Hollywood Tanáccsal együttműködve kerül sor.

A magyar származású színésznő közel öt éve, 2016. december 18-án hunyt el szívrohamban 99 évesen. Temetését akkor utolsó férje, von Anhalt akadályozta meg: a szertartáson felesége urnáját egyszerűen beletette egy kutyahordozó táskába és hazament.

Később tettét úgy kommentálta, hogy „az én feleségem urnája, és azt teszek vele, amit akarok. A kandallópárkányon áll”. Hogy most miért gondolta meg magát, nem tudni.

A férfi a Blikknek elmondta, hogy nem csak Gábor Zsazsa hamvait hozza haza, de egyéb holmijai mellett a szerelmi levelezését is első férjével, Conrad Hiltonnal, amit felesége halála után egy padlószőnyeg alá rejtve talált meg. Von Anhalt herceg egyébként nem valódi arisztokrata. A Hans Georg Robert Lichtenbergként született sikeres vállalkozó a nevét és a vele járó címet megvásárolta, fizetett az elszegényedett Mária Auguszta anhalti hercegnőnek, hogy fogadja örökbe.

(Nyitókép: Wikipedia)

Kapcsolódók

Kimaradt?