Jó hír érkezett a Mariupoli acélműben rekedt civilekről

Minden nőt, gyermeket és idős embert evakuáltak a Mariupolban található Azovsztal acélgyárból – közölte Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes szombaton.

„A mariupoli humanitárius műveletek ezen szakasza véget ért” – írta a tisztségviselő a Telegramon. A Moszkva-barát szakadárok korábban arról adtak hírt, hogy ötven civilt menekítettek ki az üzemből szombaton.

Előző nap – egybehangzó ukrán és orosz közlések szerint – 51 civil hagyta el az üzem területét autóbuszon. Az ENSZ közvetítésével zajló műveletben már 500 embert sikerült kimenekíteni az Azovsztalból az elmúlt napokban – mondták el ukrán források.Evakuálás Mariupolból | Fotó: Agerpres/EPA

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy lezárult a civilek evakuálása az acélgyárból. A tárca szerint összesen 51 ember – 18 férfi, 22 nő és 11 gyermek – távozott a csütörtökön kezdődött, háromnapos művelet során.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal fenyegetőzött, hogy ha az orosz támadók megpróbálják teljesen megsemmisíteni a gyártelepet védő ukrán erőket, vagy civileket támadnak, Kijev megszakítja a háború befejezését célzó kétoldalú tárgyalásokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?