banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Felavatták a világ első koronavírus elleni oltóközpontját menekültek számára

Felavatták Jordániában hétfőn a világ első, koronavírus elleni oltóközpontját menekültek számára a fővárostól, Ammántól mintegy 85 kilométerre északkeletre található Zaatari menekülttábor területén. A táborban mintegy 80 ezren élnek, legtöbbjük Szíriából származik.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) ammáni szóvivője, Lilly Carlisle az EFE spanyol hírügynökségnek elmondta, hogy hétfőn 48 ember kapja meg a védőoltás első adagját, s eddig több mint kétezren jelentkeztek.Fot: Agerpres/EPA

Jordánia a világon az elsők között volt, ahol megkezdték a menedékkérők beoltását az országos oltási kampány keretében a koronavírus elleni vakcinával, Izrael után. Szakértők szerint ugyanis a migránsok és menekültek beoltása kulcsfontosságú az úgynevezett nyájimmunitás elérése érdekében, amelyet csakis akkor lehet elérni, ha a lakosság nagy része megkapja az oltást. Jordániában a menekültstátusztól függetlenül mindenki beoltathatja magát, aki az ország területén él.

Jordánia egyike azon államoknak, amelyek a legtöbb, a szíriai polgárháború elől elmenekült embernek adnak otthont. Mintegy 650 ezer regisztrált szíriai menekült él a hásemita királyságban.

Az elmúlt időszakban Jordániában kétszeresére nőtt a naponta feljegyzett újabb fertőzöttek száma, a királyságban eddig csaknem 350 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 4455 halálesetet regisztráltak.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?