Covid-19: tovább szigorítanak Kínában

Állítólag 300 megbetegedés miatt rendeltek el teljes kijárási tilalmat 18 millió ember számára.

További szigorították a korlátozásokat a kínai hatóságok két nagyvárosban. A Pekingtől délre, Hebei tartományban található Shishiazhuangban meghatározatlan időre felfüggesztették a metróközlekedést. Xingtai városában a lakosok csak a legszükségesebb esetben hagyhatják el az otthonaikat. Ez utóbbi intézkedés egy hétig érvényes.

 A két városban az iskolákat bezárták, a távolsági tömegközlekedés is szünetel. A korlátozások 18 millió embert érintenek. Shishiazhuangot és Xingtait már korábban karantén alá vonták, hogy így próbálják elejét venni a járvány újabb hullámának.

Hebei tartományban a hét folyamán több mint 300 új fertőzöttet azonosítottak, akik közül 200 tünetmentes. A hatóságok szerint valamennyi fertőzést az új vírustörzsek okozták, melyek külföldről hazatérőkkel vagy fagyasztott élelmiszerekkel kerültek Kínába.

A távol-keleti ország a járvány kitörése óta 87 ezer fertőzést jelentett, ami a lakosság számához viszonyítva nagyon kevés. Sok nyugati szakértő kétségbe vonja ezez adatok hitelességét.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?