banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Hamenei ajatollah kitiltotta Iránból a nyugati oltóanyagot

Irán csak „biztos forrásból” származó vakcinát fog bevetni a koronavírus ellen.

Irán nem fog koronavírus elleni oltást beszerezni az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából. Ali Hamenei ajatollah, az ország első számú vallási vezetője arra hivatkozva tiltotta meg az oltóanyag beszerzését, hogy nem bízik a két nyugati államban.

„Tilos oltást importálni az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából. Mondtam ezt a vezetőknek és most megismétlem a nyilvánosság előtt” – jelentette ki Hamenei egy televíziós közvetítés során. Az ajatollah nem bízik a Nyugatban: „Van, hogy más országokon akarják tesztelni az oltásaikat”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Hamenei nem zárta ki, hogy Irán oltóanyagot fog importálni, azonban kizárólag „megbízható helyekről”. A vallási vezető nem bocsátkozott részletekben, azonban egyértelmű, hogy Oroszországra és Kínára utalt, mely országokkal Irán jó kapcsolatokat ápol.

Iránban szintén dolgoznak egy koronavírus oltáson, melynek a klinikai tesztelése állítólag decemberben kezdődött el. A perzsa állam a járvány által leginkább sújtott közel-keleti ország. Eddig 1,2 millió megbetegedést és 56 ezer halálesetet jelentettek, de külföldi megfigyelők szerint a valós számok jóval magasabbak.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?