Szintet lép távolságtartásban a göteborgi filmfesztivál

Egyetlen nézőt hív meg egy lakatlan szigetre a Göteborgi Filmfesztivál, a kiválasztott mozirajongó egyedül nézheti meg a fesztivál filmjeit egy héten át. 

A globális járvány bezárásra kényszerítette a világ mozijait. Skandinávia legnagyobb filmfesztiválja ezért a Pater Noster-szigeten hoz létre egy izolált mozit – közölték a szervezők. A Svédország nyugati partjainál lévő apró, mindössze 0,81 négyzetkilométeres sziklás szigeten csupán az egykori világítótorony és néhány épület található.

Az érdeklődők a filmfesztivál honlapján jelentkezhetnek január 17-ig, hogy január 30. és február 6. között egy hetet töltsenek el az északi-tengeri sziklákon „a családtól, barátoktól és mobiltelefonoktól távol”.

„Az egyetlen társaság a tenger állandó zúgása és a fesztivál filmjei lesznek” – áll a felhívásban. A nézőt interjúk alapján választják ki, elsősorban az alapján, hogy hogyan viszonyul a filmekhez és az izolációhoz. A szigeten egyébként biztonság kedvéért jelen lesz még egy személy, de ha minden jól megy, hét nap alatt egyszer sem találkozik a kiválasztott nézővel.

A 44. Göteborgi Filmfesztivál online formában zajlik idén. Egyetlen néző számára tartanak egy-egy vetítést Göteborgban a Scandinavium Arenában és egy moziban is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?