Bombafenyegetés az EU-intézmények közelében Brüsszelben

Bombafenyegetés miatt péntek délelőtt lezárták az Európai Parlament melletti, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság közelében található Leopold parkot. Később az Európai Parlament biztonsági szolgálata közölte: a zárlatot a rendőrség feloldotta, a Leopold parkot újra megnyitották.

Az Európai Parlament SMS-ben küldött üzenetben értesítette az EP-képviselőket a bombafenyegetésről. Az üzenetben azt írták: a Leopold parkot a rendőrség lezárta, az EP épülete azonban nincs veszélyben, közvetlen fenyegetés nem áll fent. „A rendőrség kezeli a helyzetet" - írták.

Fotó: EP/ Twitter

Bombafenyegetés miatt kiürítették Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében található King Baudouin középiskolát péntek délelőtt – tájékoztatott az RTL.info internetes hírportál.

Az Európai Parlament biztonsági szolgálata újabb üzenetében arról tájékoztatott, hogy a valamivel tíz óra előtt elrendelt zárlatot a rendőrség feloldotta, a Leopold parkot újra megnyitották. Az Európai Parlamentet vagy épületeit közvetlen veszély nem fenyegette, de a rendőri intézkedések miatt ideiglenesen korlátozzák a parkban található és az EP által fenntartott Európai Történelem Háza múzeumba való bejutást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?