banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Az izraeli hatóságok lefoglalták az AP újságíróinak eszközeit, mert élőben közvetítették a gázai bombázást

Az izraeli hatóságok kedden lefoglalták Associated Press (AP) munkatársainak több eszközét, mondván, hogy az amerikai hírügynökség törvényt sértett, amikor élő közvetítést nyújtott az Al-Dzsazíra pánarab televíziónak az éppen zajló újabb gázai bombázásról – közölte az AP és az izraeli kommunikációs minisztérium a Reuters szerint.

A szóban forgó, áprilisban elfogadott törvény lehetővé teszi az izraeli kormány számára, hogy nemzetbiztonsági okokból elrendelje a külföldi műsorszolgáltatók ideiglenes leállítását.

Fotó: Agerpres/EPA

Az izraeli hírközlési minisztérium közleményben közölte, hogy a berendezéseket a Palesztin Hatóság izraeli Szderót városában lévő székhelyén foglalták le. A minisztérium hozzátette, hogy a Palesztin Hatóságot a múlt héten tájékoztatták arról, hogy megtiltották neki az élő videóközvetítést az Al-Dzsazíra számára, de továbbra is folytatta azt.

„Az elkobzott kamera illegálisan élőben közvetíti az Al-Dzsazíra TV-n azt, ami a Gázai övezet északi részén történik, beleértve az Izraeli Védelmi Erők tevékenységét, és veszélyezteti harcosainkat” – indokolta döntését a minisztérium.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?