Philadelphia román közösségével is találkozott Klaus Johannis

Klaus Johannis államelnök azt kérte csütörtökön a Philadelphiában élő román közösségtől, hogy továbbra is járuljanak hozzá Románia és az Amerikai Egyesült Államok közti jó kapcsolatokhoz. 

Önök nagyon fontosak számunkra, elengedhetetlenek az anyaországgal való kapcsolattartáshoz és számítok önökre és a többi Amerikában élő román közösségre, amikor az USA-val kötött stratégiai partnerségre gondolok. Rendkívül fontos, hogy önök és a többi jól összekovácsolódott közösség hozzájárul, csakúgy mint az amerikaiak, ennek az országnak a jólétéhez és kérem járuljanak hozzá továbbra is a két ország közti jó kapcsolat fennmaradásához is" - mondta Iohannis a Philadelphiában élő román közösséggel tartott találkozó során.

Az államfő elmondta, amikor leszögezték, hogy ellátogat az Amerikai Egyesült Államokba, nagyon figyelmesen kielemezték a román közösségeket, és úgy döntött, hogy Philadelphiába látogat.

Az államfőt felesége, Carmen Johannis kísérte el az eseményre, de jelen volt George Maior, Románia Amerikai Egyesült Államok-beli nagykövete is aki rámutatott, ez az első alkalom, hogy egy román államelnök látogatja meg a térség román közösségét.

A philadelphiai Union League-ben, az USA legrégebbi klubjában tartott találkozón mintegy 100 személy vett részt. Beszéde végén az államfő beszélgetett és közös fényképeket készített a résztvevőkkel.

Klaus Johannis csütörtökön meglátogatta a Liberty Bellt és az Independence Hall központba is ellátogatott. 

Kapcsolódók

Kimaradt?