London: őrizetbe vették Puiu Popoviciu üzletembert

Őrizetbe vette hétfőn a londoni rendőrség Puiu Popoviciu üzletembert, akit jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság a Băneasa-ügyben.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye értelmében értesítették Popoviciu őrizetbe vételéről a fővárosi ítélőtáblát és az igazságügyi minisztériumot, amelyek hatáskörébe tartozik az elítélt üzletember kiadatásának kérvényezése.

Puiu Popoviciu júniusban hagyta el az országot, így nem tudták börtönbe zárni, miután kimondták ügyében a hét év szabadságvesztésről szóló jogerős ítéletet. Ezért a bukaresti ítélőtábla nemzetközi körözést adott ki ellene.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfőn úgy nyilatkozott, amint minden szükséges irat a tárca rendelkezésére fog állni, kérvényezik Popoviciu kiadatását.

Frissítés: Óvadék kifizetése ellenében szabadlábra helyezték az őrizetbe vett Puiu Popoviciut – írja az Agerpres hírügynökség. Az üzletember 200 ezer font óvadékot fizetett ki, de a vonatkozó nagy-britanniai törvények értelmében hetente három alkalommal jelentkeznie kell a londoni rendőrségen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?