Újabb helyszínen találtak a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz köthető fegyvereket

Jászberényben, újabb helyszínen találtak a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz köthető lőfegyvereket és lőszereket a nyomozók hétfőn - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon kedden.

Azt írták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást tartott. A rajtaütés során méreg- és robbanóanyag-gyanús anyagokra is bukkantak. A lefoglalt tárgyakat szakértők vizsgálják, a helyszíni szemle folyamatban van.

A nyomozók elfogtak egy jászberényi férfit, akinek kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A gyanúsított összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal valamelyik ágával - olvasható a közleményben.

Mint korábban írtuk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai október 26-án reggel előre tervezett házkutatásra mentek ki GYőrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítójának házához, ahol még bejutásuk előtt gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést a tulajdonos és megölt egy rendőrt. A rendőrök is használták szolgálati fegyvereiket, eközben sérült meg az idős lövöldöző. A férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást.

Kapcsolódók

Kimaradt?