Ez buktatta le a Teréz körúti robbantót

FRISSÍTVE: A Teréz körúti robbantót az email-címe buktatta le, mert az internetről rendelte meg a bomba vevőjében található áramkört – tudta meg a TV2 Tények. Csütörtökön előzetes letartóztatásba helyzeték.

Mint ismert, a fiatalembert szerdán fogták el a Terrorelhárítási Központ emberei, csütörtökön pedig előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított két rendőr ellen kísérelt meg merényletet Budapesten, mindketten súlyosan megsérültek.

A Tények információi szerint kiderült, hogy összesen egy ember vett Magyarországon az interneten olyan áramkört, amelyet a Teréz körúton használt házi készítésű bombában találtak a tűzszerészek. A nyomozóknak már csak meg kellett találniuk, hogy ki volt az a személy, és megvárni, amíg belép az email-fiókjába.

A Tényekben elhangzott az is, hogy a gyanúsított már két nappal a merénylet előtt járt a Teréz körút kiszemelt szakaszán, és egy nappal előtte pedig bejárta az útvonalat, amit a kamerák rögzítettek is. Ugyanabban a ruhában, ugyanúgy sétált végig az úton, valószínűleg tesztelte a forgalmat, és azt, hogy hogyan tud mozogni. A gyanúsított még mindig hallgat, tettének indítékai nem ismeretesek. 

FRISSÍTÉS:  Előzetes letartóztatásba helyezte a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság - ismertette a Fővárosi Törvényszék szóvivője újságírókkal a helyszínen. Póta Péter azt mondta, hogy kiemelkedően súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják a terheltet, több emberen, hivatalos személy sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével. Emiatt akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható vele szemben. A szóvivő kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a gyanúsított a bíróság előtt nem tett vallomást, meg sem szólalt.

Kapcsolódók

Kimaradt?