A reg­geli csúcs­for­ga­lom­ban rob­ban­tott Bagdadban az Isz­lám Állam

Po­kol­gé­pes me­rény­let­ben leg­alább 34-en meg­hal­tak és 55-en meg­se­be­sül­tek szer­dán az iraki fő­vá­ros egyik síita ne­gye­dé­ben, egy zsú­folt piac kö­ze­lé­ben.

A szerdai újabb merénylet a Bagdad keleti részén található Szadrvárosban történt a reggeli csúcsforgalom idején. Egy rendőrtiszt szerint félő, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog. A detonáció számos autót és környékbeli épületet megrongált. A támadást az ország egyes északi és nyugati területeit ellenőrző Iszlám Állam nevű terrorszervezetvállalta magára, amely az utóbbi hónapokban gyakran vesz célba olyan övezeteket, ahol síiták laknak, mivel eretnekeknek tartja őket.

Az iraki hadseregnek sikerült ugyan egyes részeket visszafoglalnia a dzsihadista szervezettől, de a szélsőségesek még mindig ellenőrzést gyakorolnak az ország nagyjából egyharmada felett. Az Iszlám Állam kezén van az ország második legnagyobb városa, Moszul is.

Két nappal ezelőtt a Bagdad közelében található Bakúbában robbantottak a dzsihadisták. A támadásnak 11 halottja és 40 sebesültje volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?