Tömegverekedés tört ki Trump beszéde után, húszan őrizetben

Nem csillapodik a feszültség Donald Trump körül. A republikánus elnökjelölt hívei és dühös ellenzéke csütörtökön Costa Mesa városában csapott össze Trump beszéde után – számolt be róla az AP.

A többnyire békés protestálók már a kampánybeszéd idején is jelen voltak a Pacific Amphitheatre csarnokban, de az éjszakába nyúló esemény során felforrtak az indulatok. Több helyen összeverekedett a két tábor, a felvételek tanúsága szerint egy ember véres arccal távozott, egy másik pedig egy rendőrautó tetején ugrált, betörte annak első és hátsó szélvédőjét. Mások festékszórókkal fújták össze az egyenruhások kocsiját.

Több tucatnyi autó – köztük azok, melyekben Trump szimpatizánsai próbálták meg elhagyni a helyszínt – az ellentábor gyűrűjén belülre szorult. Az emberek mexikói zászlókat lengettek, és telefonnal fotózták magukat. A készenléti rendőrség lovas egységekkel érkezett a helyszínre, és elterelte a tömeget a csarnoktól. Komolyabb sérülést nem jelentettek, és a rendőrség az őrizetbe vételeken kívül nem alkalmazott erőt. Három órával a beszéd vége után a tömeg feloszlott.

Egy mexikói zászlós embert körbevettek Trump támogatói, és üvöltözve hozták tudtára, hogy az illegális bevándorlók elleni fal fel fog épülni a mexikói határon. Nők egy csoportja meztelen felsőtesttel, melleiket Bernie Sanders matricákkal beborítva tiltakoztak Trump szerintük szexista nézetei ellen. 

Az Amerikát megosztó Donald Trump változatlanul óriási tömegeket vonz, csütörtök este is megtöltötte a 18 ezres termet, százakat kellett elküldeni a bejáratoktól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?