A „kalapos” embert fogták el Brüsszelben

FRISSÍTVE: Thierry Werts, a belga szövetségi ügyészség szóvivője megerősítette, hogy Mohamed Abrini, a párizsi terrortámadások egyik fő gyanúsítottja az a férfi, akit pénteken fogtak el Brüsszel Anderlecht nevű negyedében. Ugyanakkor ő az a "kalapos férfi" is, aki a brüsszeli reptéri terrortámadás után közzétett videón látható.

Mohamed Abrinit azzal gyanúsítják, hogy a tavaly novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek egyik kitervelőjének, Salah Abdeslamnak a bűntársa volt.

Werts elmondta, hogy Abrini DNS-ét nemcsak abban az autóban találták meg, amelyet a merénylők a novemberben elkövetett párizsi robbantásokhoz használtak, hanem két, Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében található lakásban is a párizsi és a brüsszeli terrortámadásokkal összefüggésben tartott házkutatások alkalmával.

Thierry Werts azt is megerősítette, hogy még egy embert elfogtak pénteken a Brüsszelben elkövetett merényletekkel összefüggésben. Őt a Maelbeek metróállomásban önmagát felrobbantó Khalid el-Bakraoui társaságában látták. A hatóságok a gyanúsítottat Osama Krayemként azonosították.

Vele kapcsolatban az ügyészség szóvivője elmondta, hogy 2015 októberében egy Salah Abdeslam által bérelt autóval a németországi Ulmból hozták Belgiumba. Hozzátette: ő volt az, akit egy áruház belső kamerarendszere rögzített, miközben a repülőtéren elkövetett robbantásos merényleteknél használt táskákat vásárolta meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?