Megjelölte következő célpontjait az Iszlám Állam

Újabb propaganda videót készítettek az Iszlám Állam támogatói, amelyben terrortámadásokkal fenyegetik meg Londont, Berlint és Rómát.

Az interneten közzétett videónak a "Harcoljatok ellenük, Allah a kezeitek által bünteti meg őket" címet adták. A propaganda felvétel arra buzdítja a dzsihadistákat, hogy forduljanak a "hitetlenek ellen" és öljék meg őket. 

A párizsi és brüsszeli véres támadások képsorait, majd a 9/11 felkavaró felvételeit mutatva a narrátor figyelmezteti azokat a nemzeteket, akik az Iszlám Állam ellen harcolnak. "Tegnap Párizs, ma Brüsszel, Allah tudja, hogy mit hoz a holnap" - szól az angol nyelvű szöveg. "Talán London, Berlin, vagy Róma" - teszi hozzá sejtelmesen. 

A felvételt hétfőn hozta nyilvánosságra a Rakka-székhelyű Al Wa-ad Media Production, amely az Iszlám Állam egyik szócsöve. Egy dzsihádot kutató francia szakértő szerint az egyre zavarosabb kommunikációjával a terrorszervezet a nyugat-európai muszlimokat akarja megnyerni.

Az angolszász sajtó rendszerint arról ír, hogy a Szíriában és Irakban terjeszkedő Iszlám Állam napjai meg vannak számlálva. Az újságírók és szakértők szerint a frontokon elszenvedett veszteségek és a létszámcsökkenés okozta kaotikus állapotot jól jelzi, hogy az egyik brüsszeli robbantást végrehajtó Bakraoui rendkívül ideges feljegyzéseket hagyott hátra naplójában, valamint az is, hogy a merényletekre egy nappal Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadássorozat egyik kitervelőjének elfogása után került sor. 

Kimaradt?