Az Iszlám Állam propagandistáit bombázták a szövetségesek

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet több tucatnyi tagja halt meg Afganisztánban, miután a szövetséges haderő keddre virradóra bombázta állásaikat. Egy rádióállomás is megsemmisült a légicsapásokban.

Két légicsapást hajtottak végre a szövetséges repülőgépek Afganisztán keleti részén, Nangarhar tartomány Acsin körzetében. A két légicsapásról Mike Lawhorn, az Egyesült Államok afganisztáni NATO-missziójának szóvivője beszélt.

A helyi tartományi kormányzóság közleményében viszont négy csapásról adott hírt. Ők úgy tudják, hogy a támadások következtében az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 29 fegyverese és aktivistája halt meg.

A helyi hatóságok arról is beszámoltak, hogy megsemmisült a dzsihadisták által működtetett Kalifátus hangja nevű rádióállomás épülete is. A rádióadó Nangarhar tartományban szórta műsorát toborzási céllal.

Az afgán hatóságok közleménye szerint a támadások áldozatai között van a rádióállomás öt dolgozója, a szélsőségesek internetkampánnyal foglalkozó öt alkalmazottja, illetve az Iszlám Állam több magas rangú tagja is.

A helyiek arról számoltak be, hogy az amerikai drónok még kedd reggel is Dzsalálábád és Acsin körzetet pásztázták.

Kapcsolódók

Kimaradt?