Hazudott az orosz lány arról, hogy menekültek erőszakolták meg

Egy 13 éves berlini orosz lány, Liza még január 11-én azt közölte, hogy „délies kinézetű” férfiak 30 órára elrabolták és megerőszakolták. Kiderült, hogy hazudott.

A berlini ügyészség megszüntette a nyomozást, mivel a lány telefonjának adatai alapján kiderült, hogy egy 19 éves barátjánál tartózkodott ebben az időpontban. A rendőrök a lány néhány holmiját megtalálták a lakásban, és a fiú is elismerte, hogy nála volt a lány.

Szexuális bűncselekmény sem történt – írja a vs.hu. Mint kiderült, a lány az egészet azért találta ki, mert az iskolájába bekérették a szüleit, hogy elbeszélgessenek velük Liza tanulmányi gondjairól; ő azonban nem akarta átadni az üzenetet, és elbújt szülei elől.

Az esetről még az orosz külügyminiszter is beszélt, kritizálta Németországot. Azt is hozzátette, hogy a menekültválság miatt történhetett ez meg. Németországban élő oroszok tüntettek az eset miatt a hétvégén, az orosz médiában pedig olyan tudósítások jelentek meg, amelyek szerint Angela Merkel el akarja tusolni az ügyet, hogy ne kockáztassa a menekültpolitikáját.

Címlapi illusztrációnk forrása: EPA

Kapcsolódók

Kimaradt?