Nem engedik be a migránsokat a német szórakozóhelyekre

Nem engedik be a migránsokat a németországi Freiburg több szórakozóhelyére nők elleni szexuális zaklatásokról és lopásokról szóló panaszok miatt.

A Baden-Württemberg tartományi egyetemváros legkevesebb hat éjszakai szórakozóhelyén változtatták meg a belépési szabályokat a migránsáradat miatt. Egyes helyekről kitiltották a migránsokat, máshol csak bizonyos rendezvényekre (például reggae-koncertekre) engedik be őket. Van olyan klub is, ahová újabban tagsági kártyával lehet belépni, és csak az erőszakot, a szexizmust és a diszkriminációt elutasító emberek lehetnek tagok. A szórakozóhelyek üzemeltetői azt mondták, a változtatásokra azért van szükség, mert a migránsáradattal párhuzamosan megszaporodott az incidensek száma, még nemi erőszak kísérletéről és késes támadásról is beszámoltak vendégek.

A freiburgi belváros rendőrőrsének vezetője azt mondta, a lopásokat leszámítva nem értesült arról, hogy több atrocitás történik. Azt is mondta, hogy a szexuális zaklatások esetében magas lehet a rendőrség által nem ismert ügyek száma, mert az éjszakai életben sok ilyen ügyet barátok vagy kidobóemberek közreműködésével "rendeznek". Azt is mondta, mindenesetre feltűnő, hogyan emelkedik a szórakozóhelyről szórakozóhelyre vonuló, férfiakból álló csoportok száma. Azonban, ha sok embert nem engednek be helyekre, akkor agresszívak lesznek és a probléma áthelyeződik az utcára, amire a rendőrség több igazoltatással reagál - írja az MTI.

A freiburgi önkormányzat  szociális ügyekért, kultúráért és társadalmi integrációért felelős vezetője felhívta a figyelmet a diszkrimináció tilalmára, amely a vendéglátóhelyekre is vonatkozik, és elmondta, hogy a mintegy 230 ezer lakosú Freiburgban elhelyezett nagyjából 3 ezer menedékkérő túlnyomó többsége "rendesen" viselkedik, de "fekete bárányok" mindenütt vannak.

Kimaradt?