Évtizedekig nemi erőszak áldozatai voltak egy amerikai elitiskola diákjai

Szexbotrány rázta meg az egyik legtekintélyesebb amerikai bentlakásos iskolát, a Rhode Island-i St. George-ot. A kórusvezető, a tiszteletes, és más dolgozó is nemi erőszakot követhetett el az egyik híres amerikai bentlakásos iskolában. Legalább negyven volt diák állítja, hogy annak idején molesztálták őket, az igazgatónak pedig hiába szóltak, semmi sem történt.

Decemberben jelent meg a Boston Globe-ban egy cikk, amelyben az iskola egyik volt diákja, Anne Scott azt állította, hogy a 70-es évek végén a St. George tornatanára rendszeresen megerőszakolta. Az iskola volt hallgatói közül most többtucatnyian ugyanezt állítják, azt mondják, hogy az egyetemi dolgozók és prefektusok annak idején nemi erőszakot követtek el ellenük, vagy molesztálták őket.

Azt is mondják, a keleti parti elitiskola vezetői a 70-es évek óta eltussolták a vádakat, hogy így védjék az intézmény hírnevét. Az 1896-ban alapított iskolába olyan befolyásos családok gyerekei jártak, mint az Astor család, a Vanderbilt család, vagy a Bush család (George W. Bush volt amerikai elnöknagyapja, Prescott Bush járt ide).

A feltételezett elkövetők száma pedig tizenkettő, akik között egyaránt vannak alkalmazottak, diákok, egy tiszteletes és egy kórusvezető is. Az áldozatok által feltárt legutóbbi zaklatás 2004-ben történhetett.

Az egykor molesztált diákok közül többen állítják, hogy az iskolát 2004 óta vezető Eric Petersonnak igazgatói ideje alatt már legalább ötször már beszámoltak az erőszakoskodásokról, de ő semmit nem tett az ügyben. Most azt követelik, hogy az iskola teljes vezetésével együtt ő is lemondjon. A helyi rendőrség szexuális és más bűncselekmények, valamint az elmulasztott feljelentések ügyében vizsgálódik. Rhode Islanden egyébként a nemi erőszak bűncselekménynek nincs elévülési ideje – írja a HVG.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?