Párizsi merényletek: újabb gyanúsítottakat tartóztattak le

Három embert letartóztattak Németországban a párizsi merényletekkel összefüggésben - közölte a helyi média.

A gyanúsítottakat Aachen városában vették őrizetbe, a település mindössze kétórányi autóútra fekszik Brüsszeltől, ahol a rendőrök még mindig Salah Abdeslamot keresik.

Az Aachener Zeitung című lap szerint két nőt és egy férfit vettek őrizetbe az Aachen melletti Alsdorfban az országos munkaügyi ügynökség helyi munkaközvetítő irodája előtt. Éppen elindultak a Jobcentertől, amikor autójukat több rendőrautó feltartóztatta, és a rendőrség különleges bevetési egységének egy különítménye őrizetbe vette őket.

Egy 22 és egy 20 éves férfit vett őrizetbe a brit rendőrség, akik terrorista cselekményekre készülhettek. A letartóztatásnak nincs köze a párizsi vérengzéshez - hangsúlyozták. A két férfi a doveri kompkikötőnél hagyta volna el az országot, a rendőrök azonban lecsaptak rájuk. 

Werner Schneider rendőrségi szóvivő utóbb megerősítette, hogy három embert őrizetbe vettek a párizsi merényletekkel kapcsolatban a németországi Aachenben. Mint mondta, túl korai lenne további információkat mondani a letartóztatott emberekről, de azt elismerte, hogy mindegyik külföldi állampolgárságú.

Ausztriában is járt az egyik merénylő                             

Salah Abdeslam, akit még mindig nagy erőkkel keresnek a pénteki párizsi merényletek után, szeptemberben Ausztriában járt – jelentette be az osztrák belügyminiszter. Johanna Mikl-Leitner az ORF televíziónak elmondta: a férfi Németország felől lépett be az országba. Egy közúti ellenőrzés során megállították, akkor azt mondta, hogy nyaralni megy Bécsbe. Az osztrák nyomozók most azt próbálják feltérképezni, hol szállt meg, és miért.

Kapcsolódók

Kimaradt?