A Hamász és az Iszlám Dzsihád elítélte a támadásokat

Az Izrael, az Európai Unió és az Egyesült Államok által terrorszervezetként nyilvántartott Hamász elítélte a Párizsban történt "agresszív és barbár cselekedeteket", míg a nyugati országok által terrorszervezetként nyilván tartott csoportok listáján szintén szereplő Iszlám Dzsihád elítélte "az ártatlanok elleni bűncselekményt".

"Legmélyebb részvétünket tolmácsoljuk az áldozatok családjának, biztonságot és stabilitást kívánunk Franciaországnak" - jelentette ki az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva Bászem Naim, a Hamász nemzetközi kapcsolatok tanácsának igazgatója, a mozgalom politikai vezetésének tagja. "A terrorizmus nem vallás" - tette hozzá.

Náfez Azzam, az Iszlám Dzsihád politikai bizottságának tagja az AFP-nek úgy fogalmazott, hogy mozgalma elítéli a "gyűlölet-bűncselekményeket". Hozzátette, hogy "az iszlám elutasítja a válogatás nélküli gyilkosságokat".

Mahmúd Abbász palesztin elnök elítélte a párizsi "terrortámadásokat", szolidaritását és együttérzését fejezte ki a francia kormánnyal és a francia néppel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?