Egy nagybányai nő és egy tulceai férfi halt meg a párizsi merényletekben

A Franciaországban munkát vállaló Lăcrămioara Pop és élettársa, Ciprian Calciu az a két román állampolgár, akik életüket vesztették a péntek esti párizsi merényletekben. A külügy már értesítette hozzátartozóikat a tragikus hírről – írja a voceatransilvaniei.ro.

A nagybányai nő és a tulceai férfi jó ideje együtt éltek Franciaországban, ahová a jobb élet reményében költöztek. Van egy egyéves kisfiúk, illetve a nőnek egy előző házasságból van egy nagyobb lánya.

Ismerőseik szerint péntek este a párizsi La Belle Equipe kávézóban tartózkodtak, egy közös barát születésnapját ünnepelték. Helyi idő szerint 21.38-kor egy autó fékezett a kávézó bejárata előtt. A járműből kiszállt egy merénylő, aki tüzet nyitott a vendégekre egy nagy kaliberű fegyverből.

A kávézóban 18-an haltak meg, köztük a két román állampolgár is. „Robbanásokat hallottam. Odamentem az ablakhoz. Láttam, ahogy egy férfi kiszáll, és több sorozatot lead a kávézóra. Kiabálást halottam. Majd a férfi visszaszállt az autóba és elhajtott” - mesélte a környék egyik lakója a Le Monde újságírójának.

Mint ismert, a párizsi merényletekben 128-an haltak meg, 300 személy szállítottak kórházba. Franciaországban szükségállapotot hirdettek, és háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?