Összeütközött két vonat Magyarországon

Huszonegy sérültet szállítottak kórházba a mentők azt követően, hogy összeütközött két vonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon vasárnap reggel - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese az MTI-t.

Tóth Karolina közölte, hogy tizenkilenc ember könnyű sérüléseket, jellemzően zúzódásokat szenvedett, egy középkorú férfinak viszont eltört a lába, egy ugyancsak középkorú nőnek pedig a bordája törött el. Az OMSZ nyolc autót és két helikoptert vetett be a mentés során; a sérülteket Balassagyarmatra, Budapestre és Vácra szállították kórházba - mondta a referens.

Az Aszódról Balassagyarmatra tartó motorvonat reggel fél kilenc körül ütközött össze a vele szemben közlekedő szerelvénnyel. A két vonaton összesen 30-40-en utaztak. Az emberek zöme úgy sérült meg, hogy az ütközéskor átrepült a szemben lévő ülésre és oda ütötte be magát.

Ugyanakkor az utasok elmondták, hogy a baleset előtt a kalauz figyelmeztette őket az ütközésre, ezért sokan megkapaszkodtak. Ha ez nem történik meg, vélhetően még több volna a sérült. Több beteget megfigyelésre benntartottak az intézményben - mondta az orvos.

Kapcsolódók

Kimaradt?