Lezuhant egy kisrepülő Alaszkában, az utasok és a pilóta is meghalt

A Holland America Line-hoz tartozó Westerdam tengerjáróról felszálló repülőgép az Ella Lake felett csapódott neki egy sziklafalnak. A sétarepülésen részt vevő nyolc turista a múlt hét szombaton egyhetes körutazásra indult sétahajó utasa volt.

Lezuhant egy sétarepülést végző kisrepülőgép Alaszkában, a nyolc utas és a pilóta meghalt - közölte pénteken a repülőt üzemeltető cég. Az egymotoros repülőgép az alaszkai Misty Fjords természetvédelmi terület felett repült, helyi idő szerint csütörtökön, amikor a légi katasztrófa bekövetkezett: a gép egy tó melletti sziklafalnak csapódott.

A holttestek kiemelését meg kellett szakítani a rossz időjárás miatt, ezért még nem azonosították az áldozatokat. Clint Johnson, az amerikai nemzeti közlekedési hatóság alaszkai irodájának vezetője ugyanakkor megerősítette, hogy senki sem élte túl a balesetet. 

A Holland America Line-hoz tartozó Westerdam tengerjáróról felszálló repülőgép az Ella Lake  felett csapódott neki egy sziklafalnak - közölte a helyi parti őrség. 

A sétarepülésen részt vevő nyolc turista a múlt hét szombaton egyhetes körutazásra indult sétahajó utasa volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?