Szerencsés kényszerleszállást hajtott végre a Jutair gépe

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre szerdán Szentpéterváron egy orosz légitársaság repülőgépe.

A Jutair (UTair) szóvivője közölte, hogy a Moszkva környéki vnukovói repülőtérről érkező, Boeing-737-es típusú repülőgép leszállt a pulkovói repülőtéren, senki sem sérült meg. 

A Moszkva és Szentpétervár között közlekedő UT 369-es számú járaton 73 utas és 6 fős legénység tartózkodott. 

A tájékoztatás szerint a repülőgép legénysége romániai idő szerint 10 óra 42 perckor kért engedélyt a kényszerleszállásra, miután a fedélzeti műszerek a jobboldali hajtómű meghibásodását jelezték. Fél tizenkettőkor pedig le is szállt a gép - mondták az orosz polgári repülésügyi hatóságnál, a Roszaviacijánál, amely vizsgálatot indított az ügyben.

Kedden egy cseh kisrepülőgép landolt a hasán a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren. A Brünnből (Brno) Moszkvába tartó Epic LT típusú egymotoros légcsavaros gépnek leszálláskor nem nyílt ki a futóműve. Túlcsúszott a kifutópályán, de senkinek nem esett baja. A fedélzeten csak a kétfős legénység tartózkodott.

Az utóbbi incidens miatt szerda reggelig lezárták a domogyedovói repülőtér két leszállópályájának egyikét. Az érkező gépeket addig a másik leszállópályán fogadták.

Kimaradt?