Az UNIDO főigazgatójával egyeztetett Borbély László Bécsben

Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, az ENSZ Nemzetközi Atomenergia-ügynökségének (IAEA) helyettes vezetőjével, Cornel Feruţăvel, valamint az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének (UNIDO) főigazgatójával, Li Yonggal egyeztetett a tegnap, november 24-én Bécsben, az Egyesült Nemzetek Szervezetének székházában.

Az Atomenergia-ügynökségének (IAEA) helyettes vezetőjével Borbély László az aktuális geopolitikai helyzetről, illetve annak folytonos átalakulásáról tárgyalt, tekintettel arra, hogy szintén a tegnapi nap folyamán, Bécsben került sor az Amerikai Egyesült Államok és számos más ország képviselőinek találkozójára, amelynek keretén belül az atomenergia egyezmények jövőjéről egyeztettek, külön kitérve Iránra is.

Borbély László kihangsúlyozta: fontos, hogy Románia a jövőben is aktív tagja legyen az ENSZ-nek, és minden olyan kezdeményezést támogasson, amely az ország nemzetbiztonsági és gazdasági érdekeit szolgálja.

Ezt követően, a Li Yonggal való találkozáson, azENSZ Iparfejlesztési Szervezetének hetedik főigazgatója ismertette az UNIDO stratégiáját ami a fenntartható ipari fejlesztést illeti, és Románia aktív szerepét méltatta a Szervezet tevékenységében.

Borbély László felszólalásában meghívást intézett az UNIDO vezetőségéhez arra a jövő év májusában vagy júniusában szervezett regionális konferenciára, amelyet a Román Parlament képviselőháza és az Interparlamentáris Unio (IPU) közösen szervez majd meg, és amelynek keretén belül a 2015 utáni, millenniumi fejlesztési célok, valamint a fenntartható fejlődés témakörét fogják elemezni. A képviselőház külügyi bizottságának elnöke beszédében elmondta, a nemzeti parlamentek aktívan szerepet kell vállaljanak a fenntartható fejlődési stratégiák gyakorlatba való ültetésében. 

Kimaradt?