Lefejezhették a vasárnap elrabolt francia turistát Algériában

Az Algériában elrabolt francia turista lefejezéséről tett közzé szerdán videót az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet algériai csoportja Véres üzenet a francia kormány számára címmel - jelentette az AFP francia hírügynökség mellett a BBC és az AP is.

Az Algériai Kalifátus Katonái nevű szervezet egy korábbi, hétfőn este nyilvánosságra hozott videofelvételén az 55 éves Hervé Gourdel túravezető arra kérte Francios Hollande francia köztársasági elnököt, hogy állítsa le a francia légicsapásokat az IÁ iraki hadállásai ellen.

A csoport a férfi lefejezését helyezte kilátásba, amennyiben ez 24 órán belül nem történik meg. A Szíriában és Irakban is jelentős területeket uraló IÁ az utóbbi egy hónapon belül három nyugati túsz brutális lefejezéséről készített videofelvételt, amelyeket a neten is közzétett.

Az El Ahdat című hírportál korábban arról számolt be, hogy a francia férfi néhány napja turista vízummal érkezett az észak-afrikai országba, és algériai barátaival faházat bérelt egy településen Tizi-Uzu és Buira városok között.

A francia államfő néhány nappal korábban engedélyezte, hogy a francia légierő légicsapásokat hajtson végre Irak északkeleti részén az IÁ hadállásai ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?